“Tijdens het tanken op één van de onbemande tankstations is hierbij een bedrag van €125,- afgeschreven. Hoe kan dit?” Dit is een vraag die wij vaker krijgen en dat leggen we je graag uit.

Deze vraag krijgen we vooral vaak in de zomerperiode. Een logische vraag uiteraard, alleen kunnen wij niks betekenen voor deze klanten. Daarom willen wij graag uitleggen wat het betekent als er zo’n groot bedrag wordt afgeschreven en wat er gedaan kan worden als dit niet binnen 5 dagen is teruggestort.

Wat is pre-autorisatie?
Op het moment dat er getankt gaat worden bij een onbemand tankstation, dient de betaalpas met pincode ingegeven te worden. Op deze manier worden de gegevens van een pinpas nagetrokken door het systeem en wordt er ook gekeken of de klant wel voldoende geld op zijn rekening heeft staan voor het betalen van de af te nemen brandstof. Omdat er nog niet zeker is welk bedrag er aan brandstof getankt gaat worden, vraagt het systeem goedkeuring aan de bank welke vervolgens een bedrag van de rekening wordt gereserveerd. Dit is meestal 125 of 150 euro. Als het tanken voltooid is wordt het getankte bedrag van deze reservering afgehaald en wordt het resterende bedrag weer teruggestort.

Hoe lang duurt dit?
Vaak merk je niets van de pre-autorisatie en wordt het geld direct teruggestort. In het buitenland en soms in ons eigen land kan het zijn dat het geld langer gereserveerd blijft. Dit kan oplopen tot een vertraging van 5 dagen. Mocht dit bedrag na deze dagen nog niet teruggestort zijn, raden wij aan om contact op te nemen met uw bank. Zij kunnen dit voor je bekijken en navraag doen bij het bedrijf dat de transacties van betaalautomaten verzorgd.