AdBlue is een extreem zuivere oplossing. Deze oplossing is ontwikkeld met het SCR-systeem. AdBlue bestaat voornamelijk uit gedemineraliseerd water en urea. Deze vloeistof wordt geďnjecteerd in uitlaatgassen om de uitstoot van NOx door dieselmotoren te verminderen. Op deze manier kan aan de emissienormen van Euro 4, 5 en 6 worden voldaan.

AdBlue, hoe werkt het?

AdBlue vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen door een chemische reactie. Deze reactie treedt op wanneer AdBlue in de uitlaatgassen wordt gespoten. Dit gebeurt in de katalysator van een dieselmotor. Normaal bevatten uitlaatgassen de schadelijke stof stikstofoxide (NOx). Dat is één van de zwaarste luchtvervuilers. AdBlue is speciaal ontwikkeld om de uitstoot van NOx te verminderen. AdBlue bevat namelijk urea. Wanneer urea in aanraking komt met de warme uitlaatgassen vormt zich ammonia. Deze ammonia zorgt ervoor dat de stikstofoxide verandert in de niet-schadelijke stoffen stikstof (N) en water (H2O). Zo wordt de dieselmotor schoner en beperkt AdBlue de luchtvervuiling.

Wij leveren dit product in 20, 200 en 1000 liter verpakkingen. Ook hebben wij de benodigde pompen en tankpistolen voorradig. Wij kunnen u adviseren op het gebied van regel- en wetgeving voor de opslag van AdBlue. Voor een advies op maat kunt u met ons contact opnemen.Piusi Blue Drum-500x500